Zuurkool schotel met zoete aardappel en gerookt kipfilet
Voor 5/6 personen
Ingrediƫnten
1 zakje zuurkool
500 gram geschilde aardappelen
1 grote zoete aardappel
1 bakje kastanje champignons
1 Elstar appel
1 ui
1 teentje knoflook
250 gram gerookte kip
4 eetlepels kruidenroomkaas
100 gram geraspte kaas
Zout, peper, melk, bieslook
Bereiding
Snij de geschilde aardappelen in stukjes.
Kook ze zacht en maak er een puree van, met een flinke scheut melk, klontje boter, zout, peper en een eetlepel bieslook.
Pers de knoflook en snij de ui, champignons en zoete aardappel in stukjes.
Doe in een ruime koekenpan of hapjespan een scheut olijfolie en wok de knoflook,ui, champignons en zoete aardappel tot het beetgaar is.
Voeg nu de zuurkool, de appel en de gerookte kip, snij dit allemaal ook in kleine stukjes.
Roerbak het even en schep nu de kruidenroomkaas er door heen.
En als laatste de puree.
Schep het nu in een grote ovenschaal en strooi de kaas er over.
Zet het in de oven op 200 graden voor 20 tot 25 minuten, zodat je een mooi krokant korstje krijgt.
Veel succes!
Een lieve groet Kaat!