Zomerse Kip-Kerrie

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram kipfilet
2 tenen knoflook
1 sjalotje
350 gram courgette
200 ml. Kokosmelk
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
3 lente-uitjes
Zout en peper
1 verse ananas
Maïzena
200 gram rijst

Bereiding

Snij de kipfilet in kleine blokjes!
Pers de knoflook uit en snij het sjalotje, courgette en lente-ui in stukjes!
Kook de rijst volgens de verpakking!
Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje en de knoflook goudbruin.
Voeg dan de stukjes kip toe en laat het gaar worden en roer er dan de kerriepoeder door.
Dan de stukjes courgette en bak het ook even, net zolang dat deze zacht is!
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het even goed doorkoken.
Voor een wat dikke saus een paar lepels maïzena erdoor!
Als laatste de gesneden lente-ui!
Garneer met verse Ananas en de gekookte rijst!

Veel succes!

EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!