Turkse Wraps

Zelf Wraps maken!!
Als je het een keer hebt geprobeerd, wil je niet anders meer!

Ingrediënten
Voor 4 wraps

250 gram speltbloem
1 dessertlepel kruiden, bijv. Italiaanse kruiden
Snuf zout
1 dessertlepel bakpoeder
2 eetlepels olijfolie
100 ml warm water

Bereiding

Alles door elkaar roeren.
Deeg is klaar als het plakkerig aanvoelt.
Nog even na kneden.
Verdeel het deeg in 4 bolletjes.
Laat het 30 minuten rusten onder een stukje plasticfolie!
Rol de bolletjes uit, tot je een flinke grote wrap krijgt.
TIP! een beetje bloem op het werkvlak en vet de deegrol een beetje in met olijfolie.
Bak in de koekenpan zonder olie aan beide kanten goudbruin.
Veel succes!

Een vulling voor de wrap met gehakt en paprika saus

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ui
1 blikje tomatenpuree
2 grote lepels peterselie
1 eetlepel sambal
100 ml water

Bereiding

Doe de paprika’s ,ui, peterselie, sambal, tomatenpuree en water in de blender.
Even laten draaien, tot alles goed door elkaar zit.
Het rundergehakt in een koekenpan zonder boter, even goed rullen.
Dan de saus erbij en goed heet laten worden.
Proef nog even of de smaak goed is, anders nog wat peper en zout erbij.
Veel succes!

Serveer de Turkse Wrap met sla, komkommer, tomaat en een lekkere knoflooksaus.

Knoflooksaus

4 lepels Griekse yoghurt
2 lepels halfvolle mayonaise
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel bieslook
1 uitgeperst teentje knoflook

Veel succes!

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat