Tulband Appelcake

Ingrediënten

200 gram zachte boter
125 gram licht bruine basterdsuiker
4 eieren
250 gram cakemeel
2 theelepels zuiveringszout
3 appels
1 dessertlepel kaneel
1 zakje vanille suiker

Bereiding

Schil de appels en snij in stukjes, doe de kaneel en het zakje vanillesuiker erbij en meng het goed door elkaar.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
De zachte boter met basterdsuiker mixen tot een romig geheel.
Dan de eieren er een voor een doorheen en iedere keer goed mixen.
Als laatste het cakemeel en het zuiveringszout en dit heel snel erdoor heen mixen!
Schep nu de stukjes appel erdoor en schep het in de tulband.
Bak de appelcake in 40 tot 50 minuten gaar.

N.B. Met een satéprikker in de cake prikken, is deze schoon dan is de cake gaar!
Voor een extra lekkere smaak, verhit 4 eetlepels abrikozenjam met een klein beetje rum en schep dat over de gebakken tulband, nog wat poedersuiker erover heen en wat zal die lekker smaken!!!

Veel succes!
EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!

Heb een silicone tulbandvorm bij de Xenos gekocht, een super vorm!!