Tiramisu Vlaai

Tiramisu Vlaai, Chocolade Vlaai

Ingrediënten

3 eieren
50 gram rietsuiker
50 gram donkere basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacao poeder
2 eetlepels rum
2 eetlepels sterke koffie

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden
Klop de eieren en suiker, basterd suiker in 10 minuten op de de hoogste stand tot een luchtig beslag!
Klop het zelfrijzend bakmeel en de cacao poeder goed door elkaar.
TIP, gewoon met een garde, dan weet je zeker dat het goed door elkaar zit.
Dan schep je het voorzichtig met een spatel door het beslag!
Het beslag in een vlaaivorm doen en bak het in 15 tot 20 minuten gaar!
Even af laten koelen en dan voorzichtig uit de vorm!
Sprenkel er de rum en koffie overheen en laat het afkoelen!

Tiramisu

Ingrediënten

400 gram mascarpone
150 ml. Advocaat
200 ml. Slagroom
1 zakje klopfix
3 lepels honing

Bereiding

Klop de slagroom met klopfix en honing tot een stijve massa!
Dan in een andere kom de mascarpone en de advocaat tot een egale massa, dat er geen klontjes meer in zitten.
Dan meng je alles goed door elkaar met een spatel!
Schep het daarna in de gebakken chocolade vlaai en laat het ongeveer 1 tot 2 uur opstijven.
Strooi er als topping een hagelslag overheen, ik gebruikte Reeses peanut butter van www.shopamerica.nl

N.B. Hier hebben ze heel veel bakbenodigdheden! Leuk om er een kijkje te nemen!

Veel succes!

EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!

IMG_2361.JPG