Tiramisu Cupcakes

Voor 10 tot 12 cupcakes

Ingrediënten

1 pot uitgelekte kersen
125 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram pure chocoladevlokken
1 theelepel cacaopoeder
125 gram zachte boter
100 gram donker bruine basterd
3 eieren
2 eetlepel Tiramisu likeur
125 gram mascarpone
125 gram slagroom

Bereiding

Laat de kersen uitlekken.
Verwarm de oven op 175 graden.
Meng de cacao en de chocolade vlokken door het zelfrijzend bakmeel.
Mix de boter, suiker, cacao en de eieren tot een schuimig geheel, ongeveer 6 minuten.
Voeg het bloemmengsel en likeur toe en mix het er kort doorheen.
Spatel de kersen er voorzichtig door.
Schep het beslag in de cupcake vormpjes!
Bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.

Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone erdoor.
Breng de crème royaal aan op de afgekoelde cupcakes en bestrooi ze met cacaopoeder.

Veel succes!

En een lieve groet van Kaat!