Speculaasjes Tiramisu

Speculaasjes Tiramisu

Ingrediƫnten

Voor de cake bodem!

150 gram zachte roomboter
125 gram d.bruine basterd of kokosbloesemsuiker
3 eieren
140 gram cakemeel
10 gram speculaas kruiden
5 eetlepels sinaasappelsap

Voor de topping!

250 gram mascarpone
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje Klop-Fix
100 ml advocaat
5 eetlepels Tiramisu likeur( heb ik bij de Lidl gekocht) of Baileys
10 speculaasjes

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.
De zachte boter met de suiker mixen tot een romig geheel.
Dan een voor een de eieren erdoor.
Als laatste het cakemeel en de sinaasappelsap erdoor mixen.
Schep het beslag in een ronde bakvorm van 26 cm.
Bak de cake bodem in 20 minuten gaar.
Laat de cake goed afkoelen.

Nu gaan we de taart maken.
Draai de cake dwz. de onderkant moet boven liggen en sluit daarna de ring weer om de bakvorm
N.B. Ik maakte de bakvorm ring even schoon, dan heb je straks een mooie witte rand van je Tiramisu!
Doe de slagroom met de vanillesuiker en de klop-fix in een kom. Klopt dit tot een stijf geheel.
Daarna de Tiramisu, advocaat en likeur erdoor en mix het tot een gladde massa.
Schep nu de Tiramisu op de cake bodem.
Verkruimel de speculaasjes en verdeel deze kruimels over de Tiramisu en laat het een paar uurtjes in de koelkast op stijven!

Heel veel succes en een lieve groet van Kaat!