Speculaas Appel Kruimel cake
Wat is dit een heerlijk recept, ik zeg deze moet je echt een keer maken!
Ingrediënten voor de cake
200 gram zachte roomboter
150 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gram speltbloem of zelfrijzendbakmeel
……1 eetlepel bakpoeder als je speltbloem gebruikt anders niet…….
1 1/2 eetlepel speculaas kruiden
4 appels
Ingrediënten voor de kruimellaag
100 gram speltbloem of zelfrijzend bakmeel
50 gram donkere basterd suiker
75 gram harde roomboter
1 theelepel speculaaskruiden
… en als je speltbloem gebruikt dan 1 theelepel bakpoeder
Bereiding
1. Appels in kleine stukjes snijden en roer er 1 theelepel vanillesuiker en 1 theelepel speculaaskruiden door.
2. Oven voorverwarmen op 175 graden.
3. Zachte boter met suiker en vanillesuiker mixen.
4. Dan de 4 eieren erbij en dit alles weer goed mixen.
5. Als laatste de bloem/ bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en de speculaas kruiden erdoor heen, dit alles weer goed door elkaar mixen, nu zijn we klaar met de cake! Doe het beslag alvast in de springvorm en doe daarna de stukjes appel erboven op, een beetje aandrukken.
6. Nu gaan we de kruimellaag maken!
7. Kneed de bloem, suiker, speculaaskruiden en boter voorzichtig, het mag een beetje kruimelig zijn!
8. Kruimel dit deegje over de appels.
9. De speculaas appel kruimel cake is nu klaar, zet de cake in de oven.
10. Bak de cake in 40 tot 50 minuten gaar, prik even met een saté prikker of de cake gaar is!!!
Heel veel succes en een lieve groet van Kaat!