Rode Linzensoep

Voor 6 grote soepkommen

Ingrediƫnten

2 eetlepels olijfolie
2 kleine uien gesnipperd of 1 grote ui
2 theelepels paprikapoeder
2 teentjes knoflook geperst
200 gram stukjes gerookte ontbijtspek (voor Vega, geen spekjes)
1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
500 gram tomaten in kleine stukjes
250 gram gedroogde oranje linzen
3 groente bouillontabletten
1,5 liter water
Een paar takjes verse kruiden bijv. Peterselie, bieslook, rozemarijn en peterselie voor de garnering!

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een soeppan.
Fruit de fijngesneden ui met de paprikapoeder.
Voeg de geperste knoflook, spekjes en de paprika blokjes.
Bak het een paar minuten goed door en blijven roeren.
Dan de gesneden tomaten blokjes en bak het ook even mee.
Voeg dan in een keer het water, de bouillon blokjes en de linzen erbij.
Roer goed door en laat de soep op lage stand afgedekt in 30 minuten gaar koken.
Wel af en toe even doorroeren !
Veel succes.

Schep de soep in een grote soepkom en garneer er wat verse kruiden op.

Heerlijk met Turks brood met kruidenboter!

EETSMAKELIJK!!

Een lieve groet van Kaat.