Plaatcake met Appel, Rumrozijnen en Noten
Dit is echt zo’n cake die je er met de Kerst gewoon bij moet bakken, zeker als je met een groep de Kerst samen wilt vieren!
Ik wens je een fijne Kerst!
Deze cake wordt op een bakplaat gebakken!
Ingrediënten
We beginnen met de ingrediënten die ruim een uur van de voren worden klaargemaakt.
200 gram rozijnen wellen in 2 dl. Rum
4 appels in stukjes met 1 geperste sinaasappel, 1 eetlepel kaneel en 1 zakje vanille suiker
Verdere ingrediënten
200 gram noten grof gehakt bijv. Cashewnoten, walnoten
175 gram l.br. Basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram zachte boter
5 eieren
300 gram boerencakemeel
2 theelepels baksoda
Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Mix de zachte boter met de suiker / vanillesuiker romig.
Daarna de 5 eieren erdoor, goed mixen.
Mix nu als laatste het cakemeel en de rum van de rozijnen erdoor, de rozijnen pas straks!
Meng nu met een lepel de rozijnen, appel stukjes en noten erdoor!
Giet het beslag op de bakplaat en verdeel!
Bak nu de bakplaat in 25 tot 30 minuten gaar!
Heel veel succes en een lieve groet van Kaat!