Oranje cake met vanille en rum
Ingrediƫnten
150 gram zachte boter
3 eieren
100 gram licht bruine basterd suiker
1 zakje vanille suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 sinaasappel
2 lepel bruine rum
100 gram poedersuiker
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Rasp de sinaasappel schil!
Doe de boter, eieren, basterd suiker, vanille suiker, rum, sap van een halve geperste sinaasappel en zelfrijzend bakmeel bij elkaar en mix het 6 minuten.
Roer een lepel geraspte sinaasappel schil door het beslag.
Dan alles in een vierkant bakblik 20 cm.
Bak de cake in 20 tot 25 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen.
Maak van de poedersuiker en het sap van de ander helft van de sinaasappel een
Glazuur voor over de cake.
Strooi er nog wat geraspte sinaasappel schil over heen!
Veel succes!
EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!