Makkelijke Coq au Vin!

Een Frans gerecht. Het bestaat uit de volgende ingrediënten. ( 4 personen)

Benodigdheden

1 Kilo drumsticks/Kipfilet  ( van Slagerij van den Berg)
1 rode Paprika
1 ui
1 courgette
1 teentje knoflook
200 gram magere spek reepjes
5 eetlepels olijf olie (Mild)
1 1/2 eetlepel kip kruiden
Halve theelepel peper
Halve theelepel zout
Halve theelepel chili poeder
Halve theelepel kaneel
1 theelepel Tijm
Halve liter rode wijn
1 blokje kip bouillon
0,25 ml water

Werkwijze

Maak de kip kruiden mix!

Doe het volgende in een klein schaaltje:
5 eetlepels olijfolie (mild)
ander halve eetlepel kip kruiden
halve theelepel peper
halve theelepel zout
halve theelepel chili poeder
halve theelepel kaneel
1 theelepel Tijm

Alles goed door elkaar roeren en hiermee smeer je de kip in.
Bovenstaande circa. 10 minuten intrekken.

De magere spekreepjes in de hapjespan bakken en als ze licht bruin zijn mag de inmiddels gesneden groenten erbij. Dit alles even goed roerbakken, daarna mag dit alles in een grote pan.
Nu gaan we de kip bakken in de hapjespan waar je de roerbak in hebt klaargemaakt voeg hier nog olijfolie aan toe. Laat de kip geheel even bruin bakken aan weerszijde. Daarna mag de kip bij de andere ingrediënten alvast in de grote pan en tevens voeg je hier nu ook de wijn aan toe.
Bovenstaande ongeveer 35 minuten laten pruttelen.

Voeg hier tevens patat of gebakken aardappeltjes aan toe met een frisse salade en het menu is compleet!

Eet smakelijk!