KONINGSTAART
Deze taart is ook geschikt voor mensen die beperkt suiker mogen, bak de taart dan met palmsuiker!
Ingrediënten
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zuiveringszout
125 gram licht bruine basterd suiker of palmsuiker
3 eieren
150 gram pure chocolade ( zo puur mogelijk )
100 gram boter
100 ml vers geperst sinaasappelsap is 1 sinaasappel
1 lepel geraspte sinaasappel schil
100 gram rozijnen
Bereiding
Oven voorverwarmen op160 graden.
Bak de taart op de een na onderste richel.
Smelt de chocolade met de boter.
Rasp een lepel sinaasappel schil.
Pers de sinaasappel en voeg het sap en geraspte sinaasappel schil bij de gesmolten chocolade en boter.
Goed doorroeren.
Mix de eieren en suiker in 3 minuten tot een luchtig geheel.
Voeg de chocolade, boter en sinaasappel toe.
Even goed door mixen.
Dan het zelfrijzend bakmeel en zuiveringszout en ook nog even goed door mixen.
Schep de rozijnen er door heen!
Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar.
Voor de topping
Ingrediënten
100 ml slagroom
250 gram mascarpone
2 eetlepels honing
1 blikje abrikozen
Amandelschaafsel
Bereiding
Klop de slagroom, voeg de mascarpone en honing toe.
Klop totdat het stijf is.
Smeer het mengsel op de taart en maak er een mooi glad geheel van.
Snij de abrikozen in kleine stukjes en verdeel deze over de topping
Rooster het amandelschaafsel mooi goudbruin in een droge koekenpan.
En strooi het daarna over de abrikozen stukjes.
Veel succes!
EETSMAKELIJK!!!
Een lieve groet van Kaat.