Kersencake taart met kaneel

Ingrediënten

Voor een springvorm van 26 cm.

280 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram licht bruine basterdsuiker
1 1/2 theelepel kaneel
2 geklutste eieren
150 gram gesmolten boter
1 pot uitgelekte kersen
1 lepel bloem

Voor de bovenlaag

50 gram bloem
50 gram licht bruine basterdsuiker
50 gram roomboter
1 theelepel kaneel

Bereiding

Oven voorverwarmen op 190 graden.
Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker en kaneel in een beslagkom en roer het goed door elkaar met een lepel.
Smelt de boter en klutst de eieren.
Maak een kuiltje in het bloem mengsel en voeg de boter en eieren toe, goed doorroeren. Er ontstaat een geheel.
Dan het deeg in de springvorm en verdelen over de bodem.
Dan de kersen, (roer een lepel bloem voorzichtig door de kersen) en druk ze een beetje in het deeg!
Maak nu van de ingrediënten van de bovenlaag een kruimeldeeg!
Plakt een beetje en verdeel het over de kersen.
Bak de cake in 40-45 minuten gaar!

N.B. Saté prikker in het midden en als deze er schoon uitkomt, dan is de cake gaar!

Als de cake nog een beetje warm is bestrooi nog even met poedersuiker!

Veel succes!
En een lieve groet van Kaat!IMG_2102.JPGIMG_2102-0.JPG