Hollandse Ovenschotel met Boerenkool en Koolraap

Ingrediënten 

Olijfolie
500 gram vastkokende aardappelen in blokjes
2 theelepels Picadillo kruiden van Jonnie Boer
1 rookworst in blokjes gesneden
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
1 gesnipperde ui
1 geperste knoflookteen
1 bakje spekjes
1 Koolraap in blokjes
1 geraspte appel
1 theelepel kaneel
1 rode puntpaprika
300 gram boerenkool
200 gram geraspte kaas

Bereiding

Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aardappel blokje in 15 minuten gaar!
Schep daarna de Pica dille kruiden en de rookworst erdoor heen, eventueel nog wat zout en peper. En laat het nog even nagaren op een laag pitje.
Pak nu een hapjespan en doe de spekjes, knoflook en ui erin en bak het goudbruin.
Dan kunnen de blokjes Koolraap met geraspte appel en kaneel erbij.
Laat het ook ongeveer 10 tot 15 minuten op een zacht pitje garen.
Als het zacht is roer de boerenkool en de stukjes paprika erdoor en zet nu het gas uit!
De rest gaart in de oven.
Pak nu een grote Ovenschotel en schep eerst de gebakken aardappel met de rookworst erin. Verdeel nu 2 geraspte eetlepels parmezaanse kaas erover.
Dan nu de gewokte Koolraap, Boerenkool en de spekjes enz.
Verdeel als laatste de geraspte kaas erover!
Bak het in 20 tot 30 minuten tot een mooie goudbruine Ovenschotel!

Heel veel succes!

Lieve groet van Kaat!