Valentijns hartjes taart met velvet cake!

Makkelijk en snel een speciale taart maken!

Ingrediënten

75 gram pure chocolade
125 gram zachte boter
100 gram d.bruine basterd of kokosbloesemsuiker
2 eieren
1/2 eetlepel citroensap
2 eetlepels slagroom (de rest van de slagroom gebruik je voor de topping)
1 theelepel vanille extract
4 gepureerde bieten (heb een klein potje van hak gekocht zonder toevoegingen en daar 4 lepels uitgehaald en deze gepureerd) tip de rest van de bietjes doe je door een stamppotje, bijv. Rucola, bietjes en aardappel.
125 gram cakemeel
2 eetlepels cacao

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden!
1. Chocolade smelten.
2. Boter romig mixen.
3. Dan de suiker erbij en ook weer goed mixen.
4. Voeg nu de gesmolten chocolade erbij en weer even mixen.
5. Dan de 2 eieren en ook weer mixen.
6. Nu de bietenpuree, slagroom(opgeklopt), vanille extract en citroensap, weer even mixen.
7. En als laatste het cakemeel en de cacao ook weer goed goed door elkaar mixen.
8. Doe het beslag in een hart bakvorm.
9. Bak de cake in 18 tot 22 minuten gaar (even prikken met een prikker, dan weet je of de cake gaar is.
10. Laat de cake goed afkoelen.

Ingrediënten voor de topping!

200 ml. Slagroom

1 zakje vanille suiker
125 gram mascarpone
1 pakje roze rolfondant voor de roosjes!
Bereiding

Klop de slagroom met de vanillesuiker, niet te dik, mix nu de Mascarpone erdoor.
We gaan nu het hart opmaken!

1. Doe de topping op het hart en strijk het mooi aan.
2. Strooi er witte chocolade hagelslag over of fantaseer zelf iets leuks!

Heb er nog harten en roosjes opgemaakt van fondant.
Wens je heel veel succes en een lieve groet van Kaat!