Gevulde aardbei cupcake

Een bijzondere cupcake met een verrassende smaak!
Gepresenteerd op een servies van Ko Jager

Benodigdheden:

125 gram zelfrijzende bakmeel
125 gram kristalsuiker
125 gram roomboter
2 eieren
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille exact
( voor de vulling)
Halve pot aardbeienjam
1 pakje slagroom
1 theelepel kaneel

Algemene tip:

Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op
kamertemperatuur te laten komen.

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden en het rooster in het midden.
Doe de boter (boter in kleine stukjes) en suiker in een kom en mix alles goed door elkaar, ongeveer 1 minuut.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
mix het beslag goed door elkaar.
Voeg als laatst de zelfrijzende bakmeel, melk en vanille extract toe en mix
alles nog ongeveer 2 minuten.
Bak de cupcakes in 20 minuten.

De cupcake vullen.

Maak een rondje in het midden van de cupcake en haal een stukje cake eruit met een ijs lepel.
Vul de cupcake met aardbeienjam en leg het stukje cake er weer boven op.

Maak de cupcake af met een toef kaneel slagroom.

Eet smakelijk!