Eenpans appeltaart-cake

Dit is een recept van Annebel Langbein, met wat aanpassingen van mezelf!

Ingrediƫnten

200 gram boter
200 gram speltbloem
125 gram rietsuiker of palmsuiker
3 eieren
4 appels
80 gram rozijnen
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels zuiveringszout
3 theelepels kaneel

Bereiding

Snij de appels in stukjes
Smelt in een grote pan de boter.
Als de boter gesmolten is haal het dan van het vuur.
Roer door de boter de suiker.
Dan de geklutste eieren en weer goed roeren.
Dan de appels en weer goed roeren.
Dan de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en kaneel.
En weer roeren, het wordt als maar zwaarder om te roeren.
En als laatste de rozijnen.
Doe alles in een bakvorm en bak het een uurtje op 150 graden in de oven op de een na onderste richel.
Bestrooi eventueel nog met poedersuiker en serveer met een flinke toef slagroom!
Veel succes!

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat!