Appel, kaneelcake
Heerlijk voor bij de koffie of thee!
benodigdheden:
250 gram boter
250 gram rietsuiker of kristalsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 cupje koffie melk
1 cupje van de koffie melk met water
4 eieren
3 grote appels ( of 4 kleine)
4 theelepels kaneel
Halve pot abrikozenjam
Poedersuiker
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven zit.
Haal de boter, eieren en melk(koffiemelk) uit de koelkast om ze op kamer temperatuur te laten komen.
Schil de appels met een schaap of met de hand in kleine stukjes.
Mix de suiker en boter tot een gladde massa ongeveer 2 minuten.
Dan 1 voor 1 de eieren er doorheen.
Dan de zelfrijzende bakmeel, cupje koffie melk en water en dit alles nog een keer 2 minuten laten mixen.
Daarna de appels en kaneel er GOED doorheen roeren en doe dan alles in 1 bakblik, bekleed met bakpapier en dan ongeveer 30 a 35 minuten in de oven. Controleer even met een prikk erin in het midden of de cake gaar is. Laat de cake iets afkoelen, doe er dan ongeveer een halve pot abrikozen jam erop.
Doe op het laatst de poedersuiker erover. (en gebruik een zeefje voor de klontjes)
Eetsmakelijk!