Ajam Pangang met bami

Voor 4/ 5 personen

Ingrediënten

2 x dubbele kipfilet
2 uien
3 teentjes knoflook
2 theelepels sambal
2 theelepels gemberpoeder
8 eetlepels ketjap
4 lepels bruine suiker of palmsuiker
Flinke snuf zout
1 blikje van 120 gram tomatenpuree
1 tot 2 lepels speltbloem of maizena
250 gram bami/rijst

Bereiding

Kook de bami zoals op verpakking staat.
Snij de kip in blokjes.
Marineer de kipblokjes met de sambal, gemberpoeder, 4 grote lepels ketjap, zout en 1 lepel bruine suiker of palmsuiker. Ongeveer een uurtje!
Snij de ui in stukjes en pers de knoflook.
Doe dan in een grote hapjespan of wok een lepel olijfolie en bak de uien en knoflook glazig.
Schep de kip erbij en bak het even goed door.
Dan de tomatenpuree, 2 blikjes water, 4 grote lepels ketjap en 3 lepels suiker.
Proef even of het zoet zuur is.
U kunt er altijd nog wat extra suiker en ketjap bij doen.
Bind de saus met speltbloem of maïzena!
Garneer met bami of rijst en een heerlijke salade van sla, komkommer en lente-ui!

Veel succes!

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat.