Advocaat taart
Ingrediënten
125 gram basterdsuiker
5 eieren
1 zakje vanillesuiker
200 gram speltbloem of 200 gram zelfrijzend bakmeel (dan geen bakpoeder)
10 gram bakpoeder
1 pakje slagroom
7 grote lepels advocaat
Poedersuiker
Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Mix de 5 eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in 7 minuten tot een luchtig geheel.
Schep de speltbloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel er voorzichtig doorheen.
Doe alles in een ronde taartvorm van 26 cm.
Bak de taart in 30 tot 35 minuten gaar.
Prik even met een saté prikker of de taart gaar is.
Als de taart is afgekoeld snij deze dan doormidden.
Klop de slagroom stijf met 1 lepel suiker of honing.
En schep op een taart helft 2/3 van de slagroom.
Dan daarboven op ongeveer 7 grote lepels zelfgemaakte advocaat! ( zie recept van advocaat zelf maken)
Leg de andere helft er weer boven op.
En smeer de bovenkant van de taart in met de rest van de slagroom!
Laat de taart in de koelkast opstijven en bestrooi daarna pas met poedersuiker!
Veel succes!
EETSMAKELIJK!!!
Een lieve groet van Kaat.