Aardbeien taart

Een heerlijke verjaardagstaart!

Ingrediƫnten

Biscuitdeeg

3 eieren
100 gram rietsuiker, maar kan ook palmsuiker!
100 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling

Aardbeien
4 grote lepels aardbeienjam
1 pakje slagroom
1 zakje klop-fix van dr. Oetker
4 grote lepels advocaat
Pure chocolade vlokken

Bereiding

Oven voorverwarmen 175 graden.
Mix de eieren met suiker in ongeveer 5/6 minuten tot een luchtig beslag.
Roer het zelfrijzend bakmeel er voor zichtig doorheen.
Doe alles in een ingevette vlaai bakvorm.
Bak het in 15/ 20 minuten mooi lichtbruin.
Laat de onderboden afkoelen.
Klop de slagroom met het zakje klop-fix tot een dikke massa.
Roer er 4 grote lepels advocaat door. U kunt de advocaat ook vervangen door vanillevla.
Bedek met het slagroommengsel de bodem.
Snij de aardbeien in kleine stukje en schep er voorzichtig 4 lepels aardbeienjam doorheen.
En verdeel het aardbeienmengsel over de slagroom!
Laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
Voordat u de taart opdient bestrooien met pure chocolade vlokken.
Veel succes!

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat.

N.b. Als u de suiker vervangt door palmsuiker, de jam door jam zonder suiker en door de slagroom een paar lepeltjes honing en een lepeltje vanille extract, dan kan u deze taart ook maken voor mensen die geen suiker mogen!