Een echte HOLLANDSE rijk gevulde BRUINE BONENSOEP

20140205-162303.jpg

Ingrediƫnten

500 gram bruine bonen
2 grote aardappels
1/2 knolselderij
1 grote wortel
1 prei
1 ui
5 takjes selderij
250 gram spekblokjes
1 laurierblad
2 kruidnagels
2 bouillon tablet (rundvlees)
Zout, peper

Bereiding

Laat de bruine bonen een nachtje weken in 2 liter water.
Breng de bruine bonen en het laurierblad, de kruidnagels en de 2 bouillonblokjes met het water aan de kook.
En kook de bonen gaar, ongeveer 1 1/2 uur.
Als de bonen gaar zijn de aardappel blokjes en 1/2 liter water erbij en dat nog een half uurtje koken, dan zijn de aardappels zacht.
Snij de wortel, prei, knolselderij, selderij en ui in blokjes.
Doe de bonen, kruiden en aardappel door een zeef.
Dan de blokjes prei, wortel en knolselderij erbij.
Bak de spekjes en ui glazig en voeg deze ook toe.
Voeg ongeveer nog een 1/2 litertje water toe.
Laat dit nog een half uurtje koken.
En dan heeft u een heerlijke gebonden soep.
Op smaak maken met peper en zout.
Te dik, wat water erbij!
Veel succes!

Maak de soep af met een rookworst in plakjes gesneden.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat.