Zoete aardappelschotel met prei en gehakt

IMG_3402.JPG

Voor 4/6 personen

Ingrediënten 

1 kg zoete aardappels
3 preien
500 gram rundergehakt
150 ml. Crème fraiche
200 gram geraspte kaas
2 eetlepels tijm
4 theelepel kerriepoeder
Zout en peper

Bereiding

Snij de prei in ringen. Wok ze beetgaar, roer de room, tijm en kerriepoeder erdoor.
Schep het prei mengsel in een grote ovenschaal.
Rul het gehakt met de knoflook, 2 theelepels kerriepoeder en wat zout en peper.
Schep dit als het klaar is op de prei.
Schil de zoete aardappels en snij in blokjes en wok ze in een paar lepels olijfolie beetgaar.
Als ze klaar zijn kunnen ze op het gehakt.
En strooi als laatste de geraspte kaas erover.
En zet de ovenschaal in de oven.

Zodra de kaas gesmolten is en mooi bruin is, is de ovenschotel klaar.
30 tot 40 minuten op 200 graden!

Heel veel succes!

EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!