Choco Aardbeien Taart

img_4285.jpg

Ingrediënten

125 gram palmsuiker of d.bruine basterdsuiker
1 zakje vanille suiker of een theelepel vanille extract
150 gram zachte roomboter
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel of speltbloem met 1 1/2 theelepel bakpoeder
2 eetlepels cacao
50 gram pure chocovlokken

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.
Bekleed een ronde bakvorm van 24/26 cm met bakpapier
Mix de suiker met boter romig, voeg de eieren er een voor een bij.
Als laatste het meel en de cacao.
Nog even mixen, niet te lang.
Roer de chocovlokken erdoor.
Het beslag in de bakvorm en bak de choco taart in 20 tot 30 minuten gaar, even prikken met een satéprikker of de cake gaar is!
De taart af laten koelen!

Taartopmaak!!

500 gram aardbeien
200 ml. Slagroom
250 gram mascarpone
4 eetlepels aardbeienjam
1 zakje slagroomversteviger

Hol de afgekoelde chocotaart uit met een lepel, bewaar de cake wat eruit komt!
Maak de aardbeien schoon, eerst wassen dan de hartjes eruit.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf.
Voeg de mascarpone en de jam toe en mix nog even door elkaar.
Schep dit nu in de holling van de taart.
Leg nu halve aardbeien dicht tegen elkaar op de slagroom/ mascarpone.Strooi er wat poedersuiker overheen.

Verkruimel nu de cake die uit de holling is gekomen.

Verdeel de kruimels heel voorzichtig over de aardbeien, zodat je de aardbeien nog een beetje blijft zien.
Serveer de taart!

Heel veel succes!

Een lieve groet van Kaat!