Tagliatelle met rucola en Kip Pesto

IMG_3245.JPG

Een makkelijk weekend gerecht!

Tagliatelle met rucola en Kip pesto
Voor 4 tot 5 personen
IngrediĆ«nten 
500 gram blokjes kipfilet
1 eetlepel kipkruiden 
1 eetlepel basilicum
1 courgette 
1 rode paprika
1 bosje lente-ui
1 grote wortel
30 gram fijn gesneden rucola
2 grote lepels basilicum pesto
3 lepels parmezaanse kaas
100 ml water
350 gram tagliatelle 
1 eetlepel peterselie
Bereiding
Kook de tagliatelle volgens de verpakking.
Snij de courgette, paprika, lente-ui en wortel in stukjes.
Kruid de kipstukjes met de kipkruiden en basilicum.
Doe een scheutje olijfolie in een wok en wok de kipstukjes dat ze bijna gaar zijn.
Voeg de gesneden groenten toe.
Wok het een tijdje totdat de groente beetgaar is.
Voeg nu de lepels pesto en de parmezaanse kaas en roer het goed door elkaar.
Nu nog wat water erbij, dan krijg je een soort saus!
Proef even of het op smaak is, dan kan je er nog wat peper en zout bijdoen!
Roer door de gekookte en uitgelekte tagliatelle de rucola en de peterselie, eventueel nog een scheutje olijfolie, dan wordt het wat zachter.
Serveer op een bord de tagliatelle en daarop de kip pesto met een beetje geraspte kaas!
En altijd lekker met een komkommersalade!
Heel veel succes!
EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!
  • Ineke Barkema

    Dat ziet er heerlijk uit hoor!