Speculaas Boterkoek

img_4684-2.jpg

Een makkelijke en overheerlijke boterkoek!

Ingrediënten

150 gram d.bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
1 ei losgeklopt
200 gram zachte boter
220 gram speltbloem
10 gram speculaas kruiden
1/4 theelepel zout
Amandelschaafsel

Bereiding

Mix de suiker,boter,zout en 3/4 ei tot een geheel, als het door elkaar zit is het goed.
Dan beetje voor beetje de bloem met de speculaaskruiden er doorheen.
TIP …… meng de bloem met de speculaas kruiden van te voren goed door elkaar, ik meng het altijd even met een garde door elkaar!
Het deeg is nu plakkerig, maak je handen een beetje vochtig en doe het deeg in de bakvorm.
Verdeel nu de rest van het ei erover heen.
Strooi er nog een paar lepels amandelschaafsel over.
En klaar is de speculaas boterkoek.
Zet de boterkoek in de oven en bak deze in 20/25 minuten gaar!
Goed af laten koelen en daarna mag hij opgegeten worden
Veel succes en een lieve groet van Kaat!