Sinterklaas Taart

IMG_3824-0.jpg

  IngrediĆ«nten

250 gram zelfrijzend bakmeel
130 gram palmsuiker of bruine basterdsuiker
1 eetlepel speculaas kruiden
Snuf zout
4 eieren
200 gram zachte boter
1 zakje amandelschaafsel

De vulling

2 appels (Elstar) in stukjes
2 peren in stukjes
1 dessertlepel kaneel
150 gram kruidnootjes

Bereiding

Schil de appels en peren en snij ze in kleine stukjes.
Doe de kaneel erbij en even goed door roeren, zet weg totdat je het beslag hebt gemaakt.
Dan het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, zout en speculaas kruiden bij elkaar, ook weer goed door elkaar mengen.
Mix dan de 4 eieren en de boter erdoor, net zo lang tot het een mooi beslag is.
Meng nu de appel, peren en kruidnootjes erdoor.
Als alles goed door elkaar zit, schep je het in een ronde bakvorm van 24/26 cm.
Strooi nu het amandelschaafsel over de taart!

Zet nu pas de oven aan op 150 graden, rooster op de 2 de richel, niet in het midden!
Bak de taart in 45 tot 50 minuten gaar!

Veel succes en een gezellige Sinterklaasavond!

Een lieve groet van Kaat!