Sinaasappel- Amandeltaart

20140130-111603.jpg

Ingrediƫnten

4 eieren gesplitst
125 gram witte basterdsuiker
1 sinaasappel
125 gram gemalen amandelen/ amandelmeel is te koop bij biologische winkels
2,5 eetlepel zelfrijzend bakmeel

Voor de SINAASAPPEL-KANEELROOM
2 dl slagroom
1 theelepel kaneel
2 theelepel basterd
De rest van het sinaasappel raspsel

Om te GARNEREN
25 gram amandelschaafsel geroosterd

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.
Vet de bodem in van een taartvorm 18/ 20 cm.
Splits de eieren, dus de dooier apart van het eiwit.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze ook uit.
Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een romig geheel.
Daarna de helft van het raspsel en al het sap erdoor.
Klop ook het amandelmeel erdoor.
Klop nu de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan.
Spatel nu voorzichtig het eiwit door het mengel.
Doe alles in het bakblik en bak het 25-30 minuten gaar.

Lekker met sinaasappel / kaneel slagroom,
Doe dan 1 theelepel kaneel, de rest van het sinaasappelraspsel en 2 theelepeltjes witte basterd en klop de slagroom stijf!

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat!