PASTA met KIP, courgette, ui, perziken en paprika!!

20140129-120156.jpg

Recept voor 4/5 personen.

Ingrediƫnten

500 gram kipfilet
1 blik perziken
1 courgette
1 ui
1 paprika
2 knoflook tenen
2 eetlepel ketjap manus
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel sambal/ voor pittig een eetlepel
300 gram pasta/ spaghetti

Bereiding

Snij de courgette, ui en paprika in stukjes.
De kipfilet in blokjes snijden en wrijf de blokjes goed in met de kerriepoeder,
Basilicum en Italiaanse kruiden.
De knoflook uitpersen.
Laat de perziken goed uitlekken en snij in stukjes, bewaar het sap.
Doe wat olijfolie in de pan en bak de kipblokjes met knoflook tot ze mooi
goudbruin zijn.
Daarna de groenten erbij en laat deze ongeveer 10 minuten lekker beetgaar worden.
Dan de blokjes perziken, sambal, ketjap en de naar wens het sap van de perziken,
ik gebruikte ongeveer de helft.
Nog even lekker laten pruttelen en proef of alles goed gaar is.
Serveer met spaghetti en een lekkere salade.

En wat er ook lekker bij is, een paar handjes cashewnoten, deze even warm
maken in de koekenpan (zonder boter) en dan als extra over de kip-perzik saus.
Tip van mijn man die een zoetekauw is, 1 lepel bruine suiker en wat ketjap, gelijk
uit de pan halen, anders kleven ze eraan vast.

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat!