Ontbijt MUFFIN

20140203-073900.jpg

Ingrediënten

125 gram speltbloem/ bloem
125 gram volkorenmeel
2 eieren
2 1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 dl karnemelk
50 gram gesmolten boter
50 gram rietsuiker
1 appel in kleine stukjes
2 eetlepels honing
4 eetlepel Muesli
1 appel in stukjes

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Boter smelten.
Doe de bloem, volkorenmeel, rietsuiker, kaneel en bakpoeder bij elkaar en roer dit goed door.
Meng in het midden een kuiltje.
Klop met de garde de eieren met karnemelk los.
Roer de boter door het eimengsel en giet het daarna in het kuiltje.
Daarna met een lepel alles snel goed door elkaar roeren.
Als laatste de muesli en honing er door heen roeren.
Doe het mengsel in de vormpjes, 10 grote en 12 wat kleinere.
Bak ze in 20 – 25 minuten gaar.

TIP…. Snij de muffin in tweeën en smeer er een laagje boter op en dan pindakaas of jam of kaas, wat je maar lekker vindt.

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat.