Nasi Goreng

20140409-121839.jpg

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 gram kipfilet
400 gram rijst
1 bosje lente-uitjes
2 uien
1 rood pepertje
3 knoflook teentjes
1 rode paprika
3 theelepels sambal trassie
1 theelepel gewone sambal
2 eieren
Ongeveer 6 eetlepels olijfolie

Bereiding

Kook de rijst zoals op de verpakking staat!
Snij de kipfilet in kleine blokjes.
Snij de uien in kleine stukjes, het pepertje in kleine stukjes, verwijder de zaadjes en pers de knoflook uit.
Doe de olijfolie in een wok en begin eerst met de kip blokjes, als deze gaar zijn, schep ze even op een bord.
Ga nu verder met de groenten, eerst de ui, knoflook en pepertje, bak dit even lekker bruin.
Voeg dan de gesneden rode paprika en lente ui toe en bak dit even lekker door.
Daarna de sambal en de 2 geklutste eieren!
Als de eieren gestold zijn roer dan de kip blokjes erdoor en dan de rijst!
Als u van pittig houd voeg dan nog wat sambal toe!
Lekker met zelfgemaakte pindasaus en salade.
Kijk voor de pindasaus bij het recept van de makkelijke kipsaté!
Veel succes!

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat.