Makkelijke Oer Hollandse Erwtensoep

Makkelijke Oer Hollandse Erwtensoep

Benodigdheden

500 gram runder poulet
1 slagers rookworst
500 gram spliterwten
1 selderij knol
1 grote winterpeen
1 prei
2 uien
2 aardappelen
1 bosje bladselderij
2 laurier blaadjes
2 liter water
zout en peper uit de mollen

Werkwijze

Spoel de spliterwten goed af (weken hoeft niet) en doe deze in een grote pan.
Dan het runder poulet, laurier blaadjes, zout en 2 liter koud water.
Breng dit aan de kook en laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen.
Snij ondertussen de groenten in kleine stukjes.
Schep eventueel het grijze schuim uit de pan. (met een schuimspaan of lepel)
Doe alle groenten erbij en laat de soep goed sudderen doe dit ongeveer een 1 uur en 15 minuten, net zo lang tot de spliterwten van gaarheid uit elkaar vallen.
Snij de rookworst in plakjes en laat nog een kwartier mee warmen in de soep.
Proef op zout en peper.

Heerlijk met stokbrood en kruidenboter!

Alvast Eetsmakelijk!