Makkelijke kipsate.

Etenn

Makkelijk en simpel kipgerecht.

INGREDIËNTEN

500 gram kipfilet
5 eetlepels ketjap
2 eetlepels olijfolie
2 a 3 tenen knoflook
1 eetlepel palmsuiker of honing
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprika poeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels sambal
Sap van een halve limoen

WERKWIJZE:

Maak van de olijfolie, ketjap, knoflook, palmsuiker, komijn, paprikapoeder,
gemberpoeder, sambal en de geperste limoen een marinade.
Snij de kipfilet in stukjes en voeg ze bij de marinade.
Laat het ongeveer een uurtje goed intrekken.
Bak de gemarineerde kipfilet in een koekenpan zonder boter of olijfolie!
Ongeveer een kwartiertje dan is de kip gaar!

De KIPSATE is natuurlijk het lekkerste met echte zelfgemaakte PINDASAUS.

DE PINDASAUS.

INGREDIËNTEN

200 ml water
4 eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
1 eetlepel palmsuiker of honing
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel knoflook poeder of 1 uitgeperst teentje knoflook

WERKWIJZE

Doe al de ingrediënten in een pannetje en maak er een saus van.

EETSMAKELIJK!!!!!

Serveer de kipsaté met gebakken aardappelen en een heerlijke salade!!!!
Veel succes en een lieve groet van KAAT!