Kruidcake met Perziken

IMG_3004.JPG

Deze kruidcake stond al zo lang op mijn lijstje om die te maken.
En natuurlijk met wat aanpassingen van mezelf!
Hoop dat jullie deze net zo lekker vinden als wij.
Veel succes met het bakken!

Geschikt voor een bakvorm van 20 cm!

Ingrediënten

300 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zuiveringszout of baksoda
2 grote eetlepels speculaaskruiden
1 dessert lepel kaneel
125 gram donkere basterd suiker
75 gram gesmolten boter
2 dl. Karnemelk
1 ei
5 tot 6 halve perziken

Bereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden.
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en roer het even goed door.
Snij de perziken in reepjes!
Smelt de boter in een pan.
Klop het ei met de karnemelk en giet de gesmolten boter erbij en roer dit even goed door.
Doe dit mengsel bij de droge ingrediënten en mix het snel tot een beslag.
Dan het beslag in de ronde bakvorm en beleg de bovenkant met de perziken.
Bak de kruidcake in 40 tot 50 minuten gaar.
Test even met een satéprikker of de cake gaar!

Tip! Bestuif de kruidcake met poedersuiker!

Lieve groet van Kaat!