Knolselderij champignon soep

Ingrediƫnten

1 knolselderij in stukjes
1 bakje kastanje champignons in stukjes ( bewaar 4 champignons en snij deze in kleine stukjes, deze roer je er later doorheen)
1 gesnipperde ui
1 teentje geperste knoflook
1 wortel in kleine stukjes
100 gram kipfilet ( vleeswaren, voor op brood) snij dit ook in kleine stukjes
2 groente bouillon blokjes
750 ml. Water
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel basilicum
100 ml room
Zout en peper

Bereiding

Maak de soep in een grote pan.
Verhit een lepel olijfolie en fruit de ui met knoflook.
Voeg daarna de blokjes knolselderij en de stukjes champignons toe en roerbak even.
Daarna het water en de bouillon blokjes en laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Doe de soep in een blender of gebruik een staafmixer en maak de soep fijn.
Het is nu best wel een dikke soep, vindt je het de dik, voeg een klein scheutje water toe, niet te veel, het hoort een dikke soep te zijn.
Roer nu de room, wortel blokjes, champignonstukjes, bieslook, basilicum en de kipfilet stukjes.
Goed roeren en als het weer gaat koken, dan is de soep klaar!

Serveer de soep met een paar soepstengels!

Veel succes en een lieve groet van Kaat!