Kip met pilaf

20140310-112906.jpg

Voor 4 personen

Ingrediƫnten

200 gram rijst
500 gram kipfilet
250 gram spekjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik perziken
1 bosje lente ui
2 uien
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel sambal
1 theelepel kerrie
2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap
1/2 theelepel chilipoeder

Bereiding

Snij de kipfilet in blokjes.
Doe alle kruiden, ketjap, geperste knoflook en sambal bij de kipfilet en laat het een half uurtje intrekken.
Snij intussen de ui en lente-ui in stukjes.
Bak als eerste de spekjes krokant, voeg daar de gemarineerde kip stukjes bij.
Dan de uien en bak het even lekker door.
Dan de tomatenpuree en 2 blikjes van de tomatenpuree met water toevoegen en even door laten pruttelen.
Snij de perziken in stukjes en voeg deze bij het kip mengsel.
En laat het nog even doorkoken.
Wordt de saus te dik, dan nog wat perziksap toevoegen.
Veel succes!

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat.