Gehaktballetjes met kastanje champignons en lente-ui

20140624-220046-79246316.jpg

Ingrediƫnten

500 gram rundergehakt
1 bosje lente-ui
1 bakje kastanje champignons
1 teentje knoflook
1 ei
2 eetlepels mosterd
1 1/2 theelepel kerriepoeder
1 1/2 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
Zout en peper
8 grote lepels paneermeel

Bereiding

Snij de lente-ui en champignons in kleine stukjes.
Pers het teentje knoflook uit.
Doe een lepel olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook, lente ui en champignons
mooi goudbruin.
Als het klaar is, laat het even uitlekken in een vergiet.
Maak in een plastic kom de marinade voor het gehakt.
Roer het ei, de kerriepoeder, paprikapoeder, ketjap,sambal en mosterd goed door elkaar.
Dan de uitgelekte champignons en lente-ui erbij.
En meng het daarna met het gehakt en de paneermeel.
Maak er mooie balletjes van! (als het niet goed plakt, dan wat extra paneermeel)
Bak de balletjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie en een stukje boter!
Maak er nog een heerlijk mayo, mosterd saus bij!

4 eetlepels mayonaise
2 theelepel grove mosterd
2 theelepels gewone mosterd
2 theelepels honing

Heerlijk met gebakken nieuwe aardappeltje en peentjes met peultjes!

Veel succes!

EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!