Eenpans Carrottaart

20140407-093402.jpg

Ingrediƫnten

200 gram boter
200 gram zelfrijzend bakmeel of 200 gram speltbloem, en 2 theelepels bakpoeder
150 gram l.bruine basterdsuiker
3 eieren
1 grote wortel of 2 kleine
80 gram rozijnen
2 theelepels zuiveringszout
3 theelepels kaneel

Bereiding

Rasp de wortel.
Smelt in een grote pan de boter.
Als de boter gesmolten is haal het dan van het vuur.
Roer door de boter de suiker.
Dan de geklutste eieren en weer goed roeren.
Dan de geraspte wortel en weer goed roeren.
Dan het zelfrijzend bakmeel, zuiveringszout en kaneel.
En weer roeren, het wordt als maar zwaarder om te roeren.
En als laatste de rozijnen.
Doe alles in een bakvorm en bak het een uurtje op 150 graden in de oven op de een na onderste richel.

Maak een topping van:
100 gram roomkaas
80 gram poedersuiker
50 gram boter
1 zakje vanillesuiker

Bereiding
Smelt de boter.
Mix de boter met de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker tot een glad geheel.
En schep dit mengsel over de gebakken Carrotcake!
Maak af met grove pure chocolade vlokken!
Veel succes!

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat!