Courgette Brood

20140703-174416-63856512.jpg

Courgette Brood van puurenlekkerleven.blogspot.nl

Ingrediënten:

1 sjalot (in stukjes)
2 tenen knoflook (fijn gesneden)
100 gram gesmolten roomboter
4 (bio) eieren
75 gram mascarpone of (geiten) roomkaas of kokosroom (het dikke gedeelte van de kokosmelk)
250 g amandelmeel
50 gram zeer fijn gemalen (blond) lijnzaad
200 gram (bio) courgette (rauw, in stukken, met schil)
1 eetl. Italiaanse kruiden
1 1/2 theelepel dr. A. Vogel zout
1 ½ tl. (wijnsteen) bakpoeder
2 flinke eetl. zonnebloempitten (en nog wat voor de garnering)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185°C.
Mix de courgette, de eieren, de sjalot, de mascarpone, de knoflook en de olie schuimig met de staafmixer of keukenmachine. Meng de (overige) droge ingrediënten in een andere kom.
Schep er rustig de courgettemix doorheen.
Vul de cakevorm met het mengsel en strooi er nog wat zonnebloempitten en eventueel wat geitenkaas overheen.
Bak in het midden van de oven in 50-55 min. Goudbruin en gaar!

Veel succes!

Dit brood is echt super lekker, serveer er een beetje kruidenroomkaas op. En maak er een heerlijk tomaten- paprika soepje bij (staat ook op deze website).

EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!