Chinese Kip met spitskool, bosui en kokosmelk

Chinese Kip met spitskool, bosui en kokosmelk voor 4/5 personen

Ingrediënten

500 gram kipfilet in stukjes
1 grote eetlepel Chinese 5 kruiden (silvo) heb ze bij de plus gekocht
1 teentje knoflook geperst
1 spitskool fijn gesneden
1 bosje bosui gesneden
1 pakje kokosmelk
5 lepels ketjap
1 theelepel sambal of meer als je van pittig houd
300 gram basmati rijst
Maïzena om er een saus van te maken

Bereiding

Kook de rijst zoals op de verpakking.
Doe een flinke scheut olijfolie of rijstolie in een wok.
Bak de stukjes kip met de knoflook en Chinese 5 kruiden.
Voeg de spitskool toe en roerbak het, dan de bosui, ketjap, sambal en als laatste de kokosmelk en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.
Maak van twee lepels maïzena met een klein beetje water een papje en roer het er door heen tot het een saus is.

Serveer het met de rijst en maak er eventueel nog een salade bij van sla, rucola, komkommer en gele paprika!

Veel succes!

Een lieve groet van Kaat!