Asperge Soep

20140512-114807.jpg

Ingrediƫnten

1 kg asperges
1 bosje lente-ui
1 pakje gerookte spekjes
3 lepels bouillon poeder of een groente bouillon blokje
Water
Verse bieslook
kruidenroomkaas

Bereiding

Schil de asperges.
Snij de punten van de asperges af.
Kook de asperge punten gaar.
Snij het bosje lente ui in stukjes.
Snij de rest van de asperges, dus de stengels in stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm.
Wok de spekjes en lente-ui in een soeppan.
Voeg de stukjes asperges toe.
Even doorbakken! En giet daarna water erbij, de asperges moeten helemaal onder staan.
Voeg de lepels bouillon poeder of bouillon blokje toe.
Kook de soep een half uurtje.
Doe alles in een blender of zet de staafmixer er even in, dat het een egale soep wordt!
Giet de asperges punten af en doe deze in de soep, eventueel nog wat peper en zout!
Garneer met verse bieslook en een lepel kruidenroomkaas!
Veel succes!

EETSMAKELIJK en een lieve groet van Kaat!