Appeltaart met speltbloem en kokosbloesemsuiker

img_4654-1.jpg

Vandaag maken we een heerlijke appeltaart met speltbloem en kokosbloesemsuiker.
Hoe we de taart maken dat leg ik jullie uit!

Ingrediënten

Het deeg

300 gram speltbloem

200 gram harde boter

100 gram kokosbloesemsuiker

1 ei

1 eetlepel kaneel

Snuf zout
De vulling

1 kilo appels in stukjes ( 5 grote appels)

1 eetlepel kaneel

1 theelepel vanille poeder ( mag ook een zakje vanille suiker)

1 grote eetlepel kokosbloesemsuiker

Amandelschaafsel
Bereiding

Kneed het deeg en laat het ongeveer een half uurtje rusten.

Oven voorverwarmen op 175 graden. Zet het bakrooster een richel onder het midden.

Schil de appels en snij in stukjes en roer de kaneel, suiker en vanille doorheen.

Deel het deeg in tweeën.

Maak van het ene deel de bodem.

Strooi er een paar lepels amandelschaafsel over en dan pas de appelblokjes.

Maak nu de appeltaart dicht met het andere deel van het deeg.

Tip, met vochtige handen druk je het deeg voorzichtig aan!

Strooi als laatste nog wat amandelschaafsel erover heen.

Zet de appeltaart in de oven en bak deze in 55 tot 60 minuten gaar.
Wat ook heel lekker is om het kaneel te vervangen voor speculaaskruiden of koekkruiden!
Heel veel succes!

Een lieve groet van Kaat!