APPELPLAATKOEK met HAVERMOUT

img_4710-1.jpg

APPELPLAATKOEK met HAVERMOUT

Ingredienten

200 gram havermout
400 gram speltbloem of zelfrijzend bakmeel (dan geen bakpoeder)
7 gram bakpoeder (een zakje)
200 gram kokosbloesemsuiker of l.bruine basterdsuiker
325 gram gesmolten roomboter
5 Elstar appels
2 eetlepels kaneel
3 eetlepels abrikozenjam
1 dessertlepel vanillepoeder of een zakje vanillesuiker

Bereiding

1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
2.Leg een vel bakpapier op de oven bakplaat.
Tip……..Maak je handen een beetje nat en sprenkel een beetje water met je handen op de bakplaat, voordat je het bakpapier erop doet.
3. Snijd de appels in stukjes en doe dit in een bak(zelf gebruik ik een schaaf en neem daar de middelste van)
4. Voeg aan de appels, het kaneel, de vanillepoeder en de abrikozenjam toe.
5. Meng vervolgens havermout, suiker, speltbloem en bakpoeder door elkaar.
6. Schep tot slot de gesmolten boter erdoorheen en kneed het met je handen goed door elkaar.
7. Verdeel iets meer dan de helft over de bakplaat.
8. Verdeel dan de appels er over.
9. Verkruimel vervolgens de rest van het deeg erover.
10. Schuif de bakplaat in de oven.

Baktijd: 30 minuten op 200 graden.

Heel veel succes en een lieve groet van Kaat!