Appel muffins van SONJA BAKKER!

Recept voor 12 Muffins.

Ingrediƫnten

3 eieren
50 gram suiker
125 gram zachte boter
220 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels citroensap
7 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
2 appels (jonagold) in kleine blokjes

Bereiding

Doe de boter met suiker in een kom en mix het geheel met de mixer.
Dan een voor een de eieren erbij en telkens 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel per
ei erbij.
Als het goed gemengd is, dan de rest van de zelfrijzend bakmeel en bakpoeder
erbij.
Als laatste de citroen en sinaasappelsap.
Nu de kaneel en speculaaskruiden erbij en dan alles goed door elkaar mixen.
De gesneden blokjes appel er voorzichtig door heen scheppen.
Het beslag verdelen over de 12 muffin vormpjes.
In de oven 16 minuten op 175 graden.

EETSMAKELIJK!!!

Een lieve groet van Kaat!

  • Anoniem

    Ik heb alles precies zo gedaan zoals in het recept beschreven is maar zelf na 2x zo lang in de oven, waren de muffins nog niet gaar. Ben ik de enige die dit overkomt?

    • Kaatenkoken

      Heeft u de oven ongeveer 10 tot 15 minuten voorverwarmd! En misschien op 180 graden!