Appel Kaneel Boterkoek 

img_4046.jpeg

Makkelijke Appel Kaneel Boterkoek

Ingrediënten

1 appel
200 gram ZACHTE boter
150 gram l.bruine basterd suiker
1 zakje vanille suiker
1 ei
Snuf zout
1 theelepel kaneel
225 gram bloem
Kaneel
2 lepels abrikozenjam

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Schil de appel en maak er schijfjes van.
De vanille suiker, basterd suiker, zout en zachte boter met elkaar mengen, kan gewoon met een mixer.
Dan het ei en de kaneel erbij.
Als laatste de bloem!
(Het deeg is wat plakkerig, maar spoel je handen schoon en verwerk het deeg met vochtige handen)
Doe het deeg in de boterkoek vorm.
Leg de schijfjes appel in een waaier op de boterkoek.
Strooi nog wat kaneel over de schijfjes appel.

Bak de boterkoek in 20 minuten in een goed voorverwarmde oven.

Als de boterkoek uit de oven komt, maak dan 2 eetlepels abrikozenjam warm en smeer het met een kwastje over de boterkoek.
Laat de boterkoek afkoelen!

Veel succe!s

Een lieve groet van Kaat